У Києві демонтували пам’ятник радянському льотчику Чкалову, на черзі генерал Ватутін (ФОТО)

8 лютого у Києві демонтували пам’ятник радянському льотчику Валерію Чкалову, який був розташований на розі вулиці Олеся Гончара та вулиці Михайла Коцюбинського у Шевченківському районі.

Про це повідомила Київська міська державна адміністрація.

За словами депутата Київської міської ради Дмитра Білоцерковця, міська влада чекала на рішення Мінкульту, яке б дозволило демонтувати радянські та імперські пам’ятники.

imgbig (3).jpg

«Нарешті на цьому тижні Міністерство культури та інформаційної політики України визнало пам’ятники радянському генералу Ватутіну та радянському льотчику Чкалову в Києві такими, що не підлягають внесенню до Державного реєстру культурної спадщини. Тож тепер їх можна перенести.

imgbig.jpg

У Києві немає місця пам’ятникам, скульптурам та меморіальним дошкам, які нам примусово нав’язувала радянська влада. Наступний – пам’ятник Ватутіну, який буде демонтовано завтра», – розповів Білоцерковець.

imgbig (4).jpg

Як повідомив начальник Управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Возний, після демонтажу пам’ятник Чкалову перенесуть до Музею авіації України імені О. К. Антонова.

дерадянизація київ деколонізація демонтаж

Знак гривні
Знак гривні