Гірські піхотинці показали бойову роботу французьких мінометів (ВІДЕО)

Бійців з 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади озброїли французькими мінометами MO-120-RT.

«Хлопці зі 109-го батальйону показали, як нищать ворога за допомогою французького міномета», – йдеться у повідомленні 10 ОГШБр.

Бійці розповіли, що міномет французького виробництва б’є точно звичайною міною на відстань до 8,5 км.

Снимок экрана 2023-02-01 091154.png

Скриншот з відео 10-тої ОГШБр

Як інформує "Мілітарний", міномети MO-120-RT можуть буксируватися і мають калібр у 120 мм. Міномет використовує для стрільби стандартні боєприпаси НАТО, а також спеціально розроблені під нього.

Міни мають декілька функцій ураження і можуть виконувати різні задачі на полі бою – залежно від налаштувань. Один і той же боєприпас можна застосовувати як шрапнельний, осколковий або фугасний – все залежить від налаштування електричного підривача.

На оприлюднених кадрах українські військові використовують для французького міномета американські міни M1101.

Причіпний міномет MO-120-RT61 надійшов на озброєння французької армії у 1973 році. Конструктивно RT61 складається з нарізного ствола з казенником, опорної плити та лафета з колісним ходом.

При стрільбі колісний хід не відокремлюється, що дозволяє легко перекочувати міномет силами розрахунку у разі зміни позиції.

На лафеті змонтовані пристрої горизонтального та вертикального наведення, механізм горизонтування та обойми з амортизаторами. Опорна плита не тільки забезпечує стійкість при стрільбі — її рухомий центральний вузол дає можливість вести круговий обстріл без перестановки.

міномети західна зброя фронт бойова робота

Знак гривні
Знак гривні