Фото дня. Манекени у бутиках Кабула із пакетами та мішками на головах

Після приходу до влади талібів в Афганістані манекени в магазинах жіночого одягу в Кабулі набули моторошного вигляду: їхні голови загорнуті в тканинні мішки або обмотані чорними поліетиленовими пакетами.

Про це пише AP.

Манекени із закритими головами є одним із символів пуританського правління Талібану в Афганістані. Але в певному сенсі вони також є маленькою демонстрацією опору і творчості кабульських торговців одягом.

Спочатку таліби хотіли, щоб манекени стояли без голів. Міністерство доброчесності Талібану видало наказ про те, що всі манекени мають бути прибрані з вітрин магазинів або з них мають зняти голови. Цей наказ ґрунтується на суворому тлумаченні ісламського права, яке забороняє статуї та зображення людської форми, оскільки їм можуть поклонятися як ідолам.

Хоча це також перегукується з кампанією Талібану, спрямованою на витіснення жінок з поля зору громадськості.

Читайте також: Таліби в Афганістані заборонили жінкам здобувати вищу освіту

Деякі продавці одягу погодилися. Але інші відмовлялися. Вони скаржилися, що не зможуть належним чином виставити свій одяг або пошкодять цінні манекени. Талібам довелося змінити свій наказ і дозволити власникам магазинів накривати голови манекенниць.

2000.jpeg

AP Photo/Ebrahim Noroozi

2000 (1).jpeg

AP Photo/Ebrahim Noroozi

афганістан права жінок талібан

Знак гривні
Знак гривні