Канада передасть Україні 200 бронемашин Senator

Під час візиту до Києва 18 січня міністр оборони Канади Аніта Ананд оголосила передачу Україні 200 додаткових бронетранспортерів Senator.

Про це повідомляє сайт уряду Канади.

"Міністр Ананд оголосила, що Канада передасть Україні 200 бронетранспортерів Senator APC. Цей новий пакет військової допомоги є відповіддю на конкретний запит України на ці машини, які закуповуються у канадської компанії Roshel. Ця допомога оцінюється в понад 90 мільйонів доларів і виділяється в рамках додаткової військової допомоги Україні в розмірі 500 мільйонів доларів, оголошеної прем'єр-міністром Трюдо в листопаді 2022 року.

Senator APC – це безпекові машини, які легко маневрують та адаптуються. Машини оснащені найсучаснішими, найкращими у своєму класі технологіями, і на них можна легко встановити озброєння. Ці БТР дозволяють безпечно перевозити особовий склад та обладнання, а також здійснювати медичну евакуацію", – йдеться у повідомленні.

76582235caed5ce5.jpg

У кінці грудня 2022 року чернігівські прикордонники отримали бронемашини Senator APC. Фото: Суспільне Чернігів

Бронемашини Roshel Senator розробила та виготовляє канадська компанія Roshel Defense Solutions.

Машина має сталевий кузов та скло, здатне витримувати чисельні влучання гвинтівок калібру 12,7-мм, інформує "Мілітарний". Також Senator має вибухозахищений кузов, тому може витримати підрив гранати чи міни.

Компанія не розголошує, на якій платформі збудована машина, зазначаючи лише те, що вона походить від важкої комерційної вантажівки.

Бронемашина має вісім посадкових місць для десанту. У рух приводиться 6,7-літровим турбованим дизелем потужністю у 330 кінських сил та 750 Нм крутного моменту.

Також техніка обладнана системою фільтрації повітря військового класу, що здатна протидіяти хімічним, біологічним та радіологічним атакам, генеруючи чисте повітря усередині герметичної кабіни.

військова допомога україна-канада бтр

Знак гривні
Знак гривні