Чому подружжя у США вчетверо заможніші, ніж неодружені пари, – WSJ

Офіційний шлюб може стати шляхом до більшого багатства і процвітання для пар у США, пише The Wall Street Journal.

Видання зазначає, що одружені люди у США мають більший чистий капітал і частіше є власниками будинків, ніж їхні неодружені колеги їхнього віку.

Загадка полягає в тому, що пари, які живуть разом, але не перебувають у шлюбі, так само як і подружжя, намагаються побудувати багатство. За даними Федерального резервного банку (ФРБ) Сент-Луїса, станом на 2019 рік, середня вартість чистих активів пар, які проживають разом, у віці від 25 до 34 років становила $17 372, що вчетверо менше, ніж $68 210 для одружених пар того ж вікового діапазону. Для одиноких людей цей показник становить $7,341.

Різниця в добробуті між партнерськими та одруженими парами більша, ніж можна було б очікувати, каже Ана Кент, старша наукова співробітниця ФРБ Сент-Луїса. "Це так інтригує", – зазначає вона.

За останні два десятиліття американці дедалі частіше вдаються до партнерського проживання, згідно з даними дослідницького центру Pew Research Center. За даними Pew, частка дорослих американців, які зараз перебувають у шлюбі, неухильно знижувалася з майже 60% в 1990-х роках до менш ніж половини у 2019 році. За той же період частка дорослих у віці від 18 до 44 років, які живуть з партнером, зросла до 59%.

Багато молодих пар зараз підходять до шлюбу як до "замкового каменя" у будівництві спільного життя, сказав Ендрю Черлін, почесний професор соціології та державної політики в Університеті Джона Гопкінса, який вивчає шлюб.

"Якщо ви будуєте арку, то наріжний камінь – це перша частина, яку ви вкладаєте, а замковий камінь – остання", – пояснює він. "Це означає, що люди бачать економічний бар'єр, який вони мають подолати, перш ніж одружитися. Пари чекають, поки у них буде гарна робота, справна машина, можливо, навіть будинок. Тоді вони одружуються".

im-4129661.png

VERONICA VEST

Хоча є юридичні та податкові переваги шлюбу, дослідження показують, що фінансова безпека і довгострокове мислення тих, хто зв'язує себе путами Гіменея, також можуть бути потужним чинником багатства. Ана Кент зазначила, що дедалі більше подружніх пар об'єднують свої гроші – наприклад, мають спільні ощадні рахунки та інвестують разом – для досягнення певних цілей. Пари, які живуть разом, рідше об'єднують фінанси та інвестиції.

За словами Емілі Гарбінські, доцентки кафедри маркетингу Корнелльського університету, яка вивчала фінансову поведінку подружніх пар, робота з двома доходами та об'єднання їхніх інвестицій для максимізації складних відсотків може значно покращити фінансові перспективи пари. Простіше кажучи, одружені люди, можливо, з більшою ймовірністю будуть на одній хвилі у фінансовому плані, сказала вона.

Неодружені пари можуть бути менш схильні об'єднувати свої гроші, вважає дослідниця. "Наші гроші, наш дохід – це величезна частина того, ким ми є", – каже Гарбінські. "Ділитися ними може бути страшно для людей, тому вони зазвичай дуже обережні у цьому питанні".

За її словами, як одружені, так і неодружені пари, які об'єднують фінанси, також відчувають більше задоволення від стосунків і навіть можуть залишатися разом довше.

Житло є одним з найбільших чинників у створенні добробуту пари. За даними ФРБ Сент-Луїса, порівняно з самотніми людьми та парами, які проживають разом, подружні пари володіють більшою концентрацією житлового багатства.

"Ціни на житло настільки високі, що вам дійсно потрібні об'єднані ресурси, щоб бути конкурентоспроможними на деяких з цих ринків", – каже науковець з даних ФРБ Сент-Луїса Лоуелл Рікеттс.

Згідно зі звітом Американського інституту підприємництва за 2017 рік, соціально-економічні фактори відіграють певну роль у різниці між статками подружжя та партнерів: що вищий ваш дохід, то більша ймовірність того, що ви одружитеся.

шлюб фінанси сша суспільство тренди

Знак гривні
Знак гривні