Найскладніша в Україні ситуація з електроенергією – у Києві: які прогнози

На сьогодні у Києві склалася найскладніша ситуація з електропостачанням в Україні.

Про це повідомив гендиректор постачальника енергоресурсів YASNO Сергій Коваленко.

"Сьогодні ситуація з постачанням у Києві - найскладніша у країні. Є ті райони, хто отримує світло близько 5 годин на добу. Є ті, хто зі світлом 2-3 години на добу. А є ті, хто без світла взагалі з останнього обстрілу. Місто не може отримати потужність від енергосистеми країни через пошкодження високовольтного обладнання", – повідомив він.

Коваленко зазначив, що зараз ключова проблема у Києві – не генерація, а мережі.

"Ну не може мережа працювати, коли нема 60% трансформаторів. Неможливо подавати електроенергію туди, де замість обладнання – нуль", – пояснив гендиректор YASNO.

321460580_696655718573838_2958548985979714865_n.jpg

Фото: Сергій Коваленко/Фейсбук

Також він додав, що лінії живлення у Києві не лінійні й не завжди логічні з точки зору мапи та районування. «Якщо ви думаєте, що не може бути такого, що серед десяти заживлених будинків стоїть один без світла, бо він на лінії зі зруйнованою підстанцією, то ви не маєте рації. Це реальна ситуація», – зазначив Коваленко.

За словами Сергія Коваленка, фахівці працюють над ремонтами та над новими схемами заживлення з використанням доступного обладнання.

"Чи може бути краще, ніж зараз? Може, коли завершаться ремонтні роботи й коли схема перезаживлення запрацює. Чи може бути гірше? Так, якщо нас знову обстрілюватимуть. Точніше, якщо пошкодять оті 40% вузлів, що залишилися", – пояснив гендиректор YASNO.

київ обстріли енергосистем енергетичний фронт

Знак гривні
Знак гривні