Під час атаки України росіяни обстріляли самі себе: під Волгоградом знайдені ракетні уламки – ЗМІ

Ймовірно, ракета або кілька ракет впали на території Волгоградської області РФ. Офіційні російські відомства не коментують події, але очевидці публікують фото та відео уламків.

Про це повідомляє УП.

Зокрема, фрагменти уламків кількох, як пишуть росЗМІ "невідомих апаратів" виявили вдень 16 грудня в Єланському районі під Волгоградом. 

Перші фото і відео опублікували об 11.00, але згодом їх видалили. Російські ЗМІ називають ймовірні уламки ракети "неопознанным летательным объектом" – НЛО. 

348cd62-3.jpg

294cb42-2.jpg

Повідомляється, що інцидент стався поблизу села Дубового. Голова Дубівського сільського поселення Олексій Голєв заявив: "Сталося це близько 9 ранку. Щось упало в полях, а щось – на територію приватного домоволодіння – пошкоджено один сарай. Що це за уламки, встановити поки що не вдалося. Місцевість оточена, ми чекаємо військових".

Згодом джерело в екстрених службах РФ підтвердило факт падіння "непізнаних об'єктів", але при цьому там заявили, що "ніхто поки не знає, що там впало".

В адміністрації Єланського району також відмовилися коментувати ситуацію, посилаючись на те, що в результаті падіння уламків ніхто не постраждав.

Візуально уламки, що впали на території Єланського району, нагадують крилату ракету великої дальності Х-101/Х-102 - AS-23 KODIAK. 

16 грудня російські окупанти випустили по Україні 76 ракет, з них 72 крилатих (Х-101, "Калібр", Х-22) та 4 керованих авіаційних ракети (Х-59/Х-31П).

Зокрема, росіяни випускали крилаті ракети Х-101/Х-555 з Каспію і з Саратовської області, в районі Енгельса, де базуються стратегічні бомбардувальники-ракетоносці Ту-95МС.

Водночас у росЗМІ припускають, що на території Росії впали "пусті заряди", бо в іншому випадку руйнування були б набагато більшими.

деградація росії ракетний терор РФ росія терорист

Знак гривні
Знак гривні