Українські волонтери виступили у Конгресі США

На запрошення Гельсінської комісії Конгресу США перед американськими парламентарями виступили представники українських волонтерських організацій. Це, зокрема, представники фонду «Повернись живим» та Благодійного фонду Сергія Притули, а також організацій Razom for Ukraine та Blue/Yellow for Ukraine.

Про це повідомляє «Повернись живим».

Директор фонду Тарас Чмут розповів американським конгресменам про специфіку роботи українських волонтерів. Він зазначив, що фонд "Повернись живим" працює над всебічною підтримкою та забезпеченням Сил оборони України технічними засобами для переваги на полі бою, зокрема приладами нічного бачення, тепловізорами, безпілотниками, зв'язком, міношукачами, транспортом і тисячами одиниць іншої номенклатури.

Читайте також: Як працюють мобільні ремонтні майстерні на передовій

За словами Чмута, волонтери фонду модернізовують системи ППО, ремонтують "Хаммві" та у травні цього року придбали турецький ударний безпілотний комплекс Bayraktar TB2.

318469578_485696896994402_4287589828044294591_n.jpg

Тарас Чмут. Фото: "Повернись живим"/Фейсбук

"Все, що ми робимо, є результатом жахливої війни, яка щодня забирає десятки, а то й сотні життів, і постійної величезної потреби у дооснащенні наших військових. На війні постійно втрачається техніка та озброєння. І ми мусимо постійно поповнювати ці втрати, поки є люди, у тому числі американці, які захищають Україну", – сказав Тарас Чмут.

Він також розповів, що з початку повномасштабного вторгнення «Повернись живим» поглибили співпрацю з американськими організаціями, які закуповували та передавали через логістичну мережу фонду тисячі бронежилетів, шоломів, аптечок та іншого необхідного, якого критично бракувало з 24-го лютого.

"Саме тому під час цих слухань мені важливо, щоб США виключили Україну з графи «Контроль над злочинністю» Списку контролю за торгівлею. Це дозволить значно швидше передавати вкрай важливе для нас оснащення — наприклад, голографічні приціли", – наголосив Чмут.

повернись живим україна-сша волонтери

Знак гривні
Знак гривні