У листопаді стартує місія ЄС з навчання українських військових. Її очолив польський генерал

Польський генерал Пьотр Тритек призначений Європейським Союзом командувачем навчальної місії українських військових.

Про це повідомив міністр оборони Польщі Маріуш Блащак.

Як пише польське видання RMF FM, Тритек очолить оперативне командування. Рішення про його призначення ухвалив Комітет з питань політики та безпеки (COPS).

FgGOoQWWYAAJ7VA.jpg

Генерал-майор Пьотр Тритек зараз є командиром 11-ї Любуської бронетанкової кавалерійської дивізії. У його послужному списку – служба в місіях в Іраку та Афганістані. Фото: Маріуш Блащак/Твіттер

Йдеться про підготовку особового складу, навчання з організації логістики, медичної допомоги, а також підготовку української армії на випадок застосування біологічної, хімічної чи ядерної зброї.

Оперативне командування місії розташовуватиметься на полігоні у місті Нова Демба Підкарпатського воєводства Польщі (межує з Україною). Ще один оперативний штаб базуватиметься в Німеччині та стосуватиметься лише тих місій, що проводяться в цій країні. Третій – загальнокоординаційний штаб, що займатиметься адміністративними питаннями, – буде розміщений у Брюсселі.

Читайте також: Допомогти ЗСУ. Що передбачає Місія Євросоюзу з надання військової допомоги Україні

На першому етапі планується провести навчання близько 15 тис. українських військовослужбовців. Старт навчальної місії в листопаді. Її бюджет становить 106 мільйонів євро на два роки. Більшість навчань проходитимуть у Польщі.

військові навчання україна-польща союзники україни місія ЄС

Знак гривні
Знак гривні