СБУ оприлюднила деталі розслідування щодо знищення АН-225 «Мрія»

Співробітники СБУ спільно з представниками Офісу Генпрокурора провели низку обшуків у рамках розслідування обставин знищення літака АН-225 «Мрія».

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

"Розслідування встановило, що службові особи, попри застереження державних органів, не вжили належних заходів до збереження літака.

Також окремі працівники підприємства тривалий час перешкоджали Силам оборони в організації протиповітряної та наземної охорони літовища.

Усе це призвело до знищення АН-225 та ще кількох літаків", – йдеться у повідомленні.

_439.jpg

Залишки "Мрії". Фото: t.me/usov_ua

У СБУ зазначали, що зараз вивчаються додаткові деталі цієї справи та проводяться необхідні експертизи, після яких буде прийнято подальші процесуальні рішення.

Читайте також: Чи можна було врятувати українську "Мрію"?

Також повідомляється, що під час встановлення осіб, винних у підривній діяльності проти України, виявлено й факти інших злочинів.

"Так, колишнього гендиректора ДП викрито на організації незаконного переправлення за кордон українців призовного віку.

За даними слідства, у березні цього року посадовець подав до Держприкордонслужби список співробітників, які виїжджають за кордон для техобслуговування літаків. Але до складу групи на відрядження він включив сторонніх осіб. Серед них – його близький родич.

Таким чином, ухилянти змогли перетнути кордон під виглядом фахівців-авіабудівельників", – розповіли в СБУ.

За цим фактом ексдиректору вже повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Командир Ан-225 "Мрія": втрата літаків у Гостомелі – це службова недбалість

Тривають комплексні заходи для встановлення всіх обставин злочинних дій фігуранта та інших осіб, винних у знищенні АН-225 «Мрія».

Читайте також: "Мрію" можна відновити лише з іміджевою метою, ринок не потребує таких літаків – інженер-випробувач

гостомель битва за київ сбу ан мрія розслідування

Знак гривні
Знак гривні