Карта ударів дронів-камікадзе по Києву

Київський ранок. Діти збираються до школи, коли раптом пронизливий довгий звук, наче в стоматолога готують зуб під пломбу. Шахеди! Мелькає в голові, бо перед цим начитався про дрони-мопеди, хоча їх гудіння ще не чув. Потім багато черг із стрілецької зброї – чи, може, й чогось потужнішого – і вибух. Слава Богу, не біля нас!

Вся сім'я моментально в телефонах, кожен дивиться, куди ж прилетіло. Стрічка вже повна відео – і з тим, як летять, і з тим, як їх намагаються збити. З минулого тижня Київ живе в постійних тривогах, подих війни знову підкотився до міста.

У відкритих джерелах ми знайшли чотири місця прильотів до Києва, при цьому мер Києва Кличко говорив про п'ять влучань. Також офіційно повідомляється про влучання в житловий будинок та про загибель п'ятьох людей.

Один з наших журналістів чув звук прольоту "шахеда" поблизу Дніпра на півдні Києва – отже, можна припустити, що нашу столицю атакували з Криму.

Це припущення підтверджує інформація, яку оприлюднив Центр національного спротиву. Повідомляється, що іранські інструктори допомагають запускати дрони-камікадзе Shahed-136 з Криму. Зокрема, інструктори перебувають на полігоні Чауда, військовому аеродромі Кіровського та поблизу мису Тарханкут. За даними українського підпілля, 20 іранських інструкторів також помічено на Херсонщині.

"Перевозять дрони на автомобілях КамАз або УРАЛ. Можливе також використання цивільного транспорту, вантажні авто для перевезення морських контейнерів", – зазначають у ЦНС.

дрони-камікадзе шахеди київ інфографіка вибухи атака

Знак гривні
Знак гривні