Гідроенергетика рятує Україну

Стає дедалі зрозумілішим, завдяки чому українська енергетика вигрібає у ці дні, коли на українські енергетичні об’єкти летить буквально град ракет та дронів-камікадзе.

У районі Києва на минулому тижні досить відчутно піднявся рівень води у Дніпрі. Візуально десь на 1,5–1,8 метра. Такий підйом води не містить якихось глобальних небезпек для інфраструктури міста, але є досить атиповим для нинішнього часу. Але, мабуть, не буде великою таємницею, коли ми скажемо, що основною причиною підйому у цьому випадку, вочевидь, є активна робота Київської ГЕС.

10vs8 (3).jpg

Порівняння рівня води у Дніпрі в Києві за 12 жовтня та 30 серпня

Укргідроенерго досить обтічно описали ситуацію з підйомом води. “Наразі рівні води водосховищ, в тому числі й Київського, відповідають рішенням, визначеним Міжвідомчою комісією, яка узгоджує режими роботи дніпровських та Дністровського водосховищ. Тобто перевищень меж, визначених комісією, не зафіксовано”, – говориться в офіційному повідомленню “Укргідроенерго”.

“ГЕС і ГАЕС Укргідроенерго продовжують працювати у штатному режимі, забезпечуючи покриття пікових навантажень, регулювання частоти та потужності, а також мобільний аварійний резерв в Об’єднаній енергосистемі України”, – заявляють в Укргідроенерго.

Українська гідроенергетика в умовах руйнування частини українських енергооб’єктів фактично виступила тим рятувальним колом, яким вдалося врятувати українську енергетику від розбалансування та уникнути аварійних ситуацій.

енергетика київ війна дніпро

Знак гривні
Знак гривні