Масований ракетний обстріл 10 жовтня (карта)

10 жовтня Росія завдала по Україні масованого ракетного удару. Російські війська випустили по інфраструктурних об'єктах у різних містах Україні 83 ракети, 43 з них вдалося збити. ТЕКСТИ відобразили у графіці, куди поцілили російські окупанти.

Найпевніше, Росія вкотре хотіла залякати українців та створити якомога більше проблем. Та хоча атака була масована, вона не призвела ні до критичних руйнувань, ні до багатьох жертв.

У Києві прильоти були біля трьох знакових пам'ятників: Володимиру Великому, Михайлу Грушевському та Тарасу Шевченку. Всі монументи неушкоджені. Також цілилися в теплоелектростанції й в деякі з них влучили. Та позбавити українців електроенергії не вдалося, і в Києві у більшості районів відновили електропостачання до кінця дня.

Дещо гірша ситуація у Львові, поблизу якого теж було багато влучань в енергетичну інфраструктуру.

Як повідомляє український Генштаб, атакували багатьма видами ракет, наземного, авіаційного і морського базування, а також іранськими дронами-камікадзе.

Паніки й страху в киян атака не викликала, частина мешканців столиці в день атаки спустилися до метрополітену, чимало людей вирішило покинути місто до 14-15 жовтня і переїхати у приміські села і дачі. Адже до цього часу школярів перевели на онлайн-навчання.

Сьогодні, 11 жовтня, Київ виглядає спорожнілим, мешканці, дотримуючись рекомендації ДСНС, залишаються вдома. Цьому сприяла і довга повітряна тривога, під час якої рух частиною гілок метрополітену обмежений. Пальне на АЗС є, черг немає, працюють деякі магазини, які не бояться порушувати правила, і базарчики з продуктами. Ажіотажу ніде немає.

Інфографіка нижче оновлена 12 жовтня 2022 15:25

Ракетні обстріли Києва й області 10 жовтня 2022 року
Ракетні обстріли Києва й області 10 жовтня 2022 року
Ракетні обстріли України 10 жовтня 2022 року
Ракетні обстріли України 10 жовтня 2022 року

київ тес енергетика інфографіка атака обстріли ракети

Знак гривні
Знак гривні