Бібліотека Конгресу США визнала StopFake унікальним історичним джерелом та доказом російської дезінформації

Бібліотека Конгресу США включила сайт StopFake до своїх веб-архівів, визнавши його унікальним історичним джерелом, яке детально демонструє еволюцію та загрози російської пропаганди й дезінформації. Таким чином матеріали будуть збережені і стануть доступними для досліджень аналітиками з усього світу.

Український фактчекінговий проєкт StopFake, заснований у 2014 році, є лідером бо­ротьби з пропагандою. Ініціаторами його створення стали викладачі, випускники та студенти Могилянської Школи Журналістики і НаУКМА.

За 8 років діяльності організації веб-сайт StopFake зібрав десятки тисяч прикладів російської брехні, які дозволяють побачити еволюцію інформаційних злочинів Росії.

Нагадаємо, що бібліотека Конгресу США зберігає важливі культурні артефакти та забезпечує тривалий доступ до них. Традиційні функції бібліотеки – придбання, каталогізація, збереження та обслуговування колекційних матеріалів історичного значення для сприяння освіті та науковості, в тому числі і у сфері цифрових матеріалів, включаючи веб-сайти.
Матеріали бібліотеки Конгресу США – веб-архіви – важливі, адже фіксують історичну інформацію, яка інакше могла б бути втрачена.

пропаганда StopFake сша російська дезінформація

Знак гривні
Знак гривні