Замість Байрактарів – всевидющий супутник. Стали відомі результати проєкту "Народний Байрактар"

Фонд Сергія Притули придбав супутник компанії ICEYE за 600 млн гривень. Це кошти, які раніше збирали на купівлю трьох "Байрактарів".

Про це повідомив Сергій Притула, пресслужба його фонду та пресслужба компанії ICEYE.

"25 червня закінчився величезний проєкт під назвою "Народний Байкрактар", під час якого ми з вами спільно змогли закумулювати понад 600 млн грн. Компанія Baykar вчинила шляхетно і зобов'язалась передати Україні 3 ударних безпілотники на безоплатній основі", – зазначив він.

Так, після перемовин з Міноборони, фонд Сергія Притули придбав унікальний супутник. 

"Ми купили супутник. Але це не просто один супутник, він дає доступ до бази даних супутникових знімків сузір'я супутників компанії ICEYE. Доступ ми викупили більш ніж на рік вперед. Відтепер наша армія буде максимально швидко отримувати супутникові знімки високої якості, які допоможуть нам з оперативним плануванням операцій. "Бавовни" буде багато", – розповів Притула.

ісая.jpg

Вгадайте, який міст на фото)

У пресслужбі компанії ICEYE підтвердили підписання контракту з благодійним Фондом Сергія Притули, який "надасть уряду України можливості супутникової зйомки ICEYE за допомогою синтезованої радіолокаційної апертури (SAR)".

"У рамках угоди ICEYE передасть усі можливості одного зі своїх супутників, які вже перебувають на орбіті, для використання урядом України в цьому регіоні. Супутником SAR керуватиме ICEYE. Крім того, ICEYE надасть доступ до своєї групи супутників SAR, що дозволить Збройним Силам України отримувати радіолокаційні супутникові зображення критичних місць із високою частотою повторних відвідувань", – йдеться у повідомленні.

«Цією угодою ICEYE продовжує свої зусилля з надання Україні об’єктивних даних і технологічної підтримки, — каже гендиректор компанії Рафал Моджевскі. — Ми твердо віримо, що технологія SAR та її можливості й надалі приноситимуть значну користь уряду України, що тепер стало можливим завдяки роботі Благодійного фонду Сергія Притули».

У компанії додали, що ICEYE надає перевірені та надійні рішення для спостереження за Землею та є єдиною організацією у світі, яка пропонує своїм клієнтам швидку доставку високоточних супутників SAR та даних, дозволяючи їм повністю контролювати свою місію.

"У будь-який момент часу більша частина Землі вкрита хмарами або темрявою. На відміну від традиційних супутників спостереження Землі, невеликі супутники радіолокаційної зйомки ICEYE можуть формувати зображення ділянок Землі з високою роздільною здатністю вдень, вночі та через хмарний покрив. Іншими словами, вони можуть збирати зображення та дані з будь-якої частини Землі кілька разів на день з необхідною надійністю для прийняття важливих рішень. На сьогодні ICEYE успішно запустила 21 космічний апарат і використовує найбільший у світі флотом комерційних супутників SAR", — розповіли у компанії.

супутник притула Байрактар волонтери

Знак гривні
Знак гривні