Росія страждає від "снарядного голоду" через удари ЗСУ по складах, – The Telegraph

Російська армія відчуває брак снарядів через удари українських військ, пише The Telegraph.

У російських військ не вистачає снарядів після того, як Україна завдала низки ударів по складах РФ новою західною зброєю, перекладає статтю Liga.net

Тільки 8 липня щонайменше п’ять складів за лінією фронту між окупованими Луганськом і Донецьком було підірвано. Вибухи лунали годинами. Російські військові блогери розлючені та звинувачують своє командування у недбалості. Терорист Ігор Гіркін взагалі заявив про 10 уражених складів, кілька нафтобаз і десятки командних пунктів. Він обурюється, що російська ППО неефективна проти систем HIMARS.

Читайте також: "Хімарси" ламають логістику ворога. Які склади росіян поцілили ЗСУ (КАРТА, ВІДЕО)

України завдала ударів після того, як кількість HIMARS і аналогічних систем від США зросла до дев'яти. За даними очільника Луганської ВЦА Сергія Гайдая, це істотно уповільнило наступальну операцію росіян. 

Читайте також: Скоротити війну. Україні слід надати 60 HIMARS, щоб змінити баланс сил – WP

У відповідь на це російські "військові блогери" закликали окупантів полювати на західну зброю. Міноборони РФ вже заявило, що підбили два HIMARS, український Генштаб спростував цей фейк

20220713011822-9797.jpg

Вирва після удару по складу росіян у Новій Каховці. Супутниковий знімок Planet Labs за 12 червня

Поки що з боку росіян домінує радянська військова система. Лише в битві за взяття Сєвєродонецька було залучено приблизно 30 000 військових, які використовували 20 000 артилерійських снарядів на день, і це коштувало їм близько 7 000 життів росіян, стверджує видання.

Читайте також: Відео дня. Гвардійці показали запеклі бої за Сєвєродонецьк і Рубіжне

Україна не зазнала поразки, а здійснила тактичний відступ, змусивши росіян розпочати виснажливі міські бої, де вони мали перевагу. 

Територіальні здобутки Кремля також обмежені. Філліпс О'Браєн, професор стратегічних досліджень Університету Сент-Ендрюс, зазначає, що навіть якщо росіяни тепер також візьмуть Слов'янськ, загальна захоплена територія буде дорівнювати площі Лондона з агломерацією. 

Кремлю доводиться боротися за кожен дюйм. Якщо російський диктатор Путін захоче дійти до Києва, це буде марафон, де кожен крок – агонія.

HIMARS артилерія втрати ворога армія РФ

Знак гривні
Знак гривні