Як відбувається просування ЗСУ на півдні України

Збройні сили України поступово відтісняють ворога на півдні України. Ситуація залишається напруженою.

Про це інформує "Мілітарний" з посиланням на начальницю об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

Гуменюк зазначила, що оголошення успіхів українських військ буде заважати їх закріпленню на зайнятих позиціях.

“Ситуація в південному регіоні залишається стабільно напруженою. Просування наших військ відбувається, воно повільне, але впевнене. Проголошення наших успіхів буде як тільки воно буде закріплено. Основне досягнення наразі – ураження командних пунктів і логістичних центрів, складів боєприпасів, паливно-мастильних матеріалів… Є досягнення по влучанню по військовій техніці, яка знаходиться безпосередньо на позиціях вздовж лінії зіткнення“, – сказала Гуменюк.

Читайте також: "Партизан з Херсона завжди поруч". Народний хіт про опір, кавуни та солодкий сон окупанта

Також вона розповіла про тактику ворога на цьому напрямку. Окупанти практикують вертолітні обльоти українських позицій, удари з повітря по тилових напрямках та ракетні обстріли. Крім того, ворог використовує системи С-300. Для ударів по українських позиціях їх заряджають снарядами з великим осколковим ураженням.

Раніше в оперативному командуванні “Південь” повідомили про удар по скупченню сил противника на Херсонщині. Сили оборони України застосували пару штурмовиків.

Читайте також: $500 за автобус Херсон – Варшава. На окупованих територіях налагоджується індустрія виїзду в ЄС через Росію

“Уражено командно-спостережний пункт рашистської артилерійської бригади та контрольно-командний пункт росгвардії, який напередодні атакували. Наразі підтверджені втрати противника складають: 38 рашистів, 10 одиниць техніки, серед яких: 4 гаубиці «Мста-Б», переносний зенітно-ракетний комплекс та 5 одиниць автотехніки. Знищено 2 склади боєприпасів на Херсонщині“, – зазначають в повідомлені.

10 липня українські військові розповіли втрати росіян у районі населеного пункту Іванівка на Херсонщині: росіяни втратили декілька БМП-2 та бронемашини “Рысь”. Вчора у Херсоні також повідомляли про вибухи. Ймовірно, було уражено базу Росгвардії.

Читайте також: У Херсоні чекають сигналу, щоб приєднатися до деокупації зсередини, – генерал Марченко

деокупація херсонщина контрнаступ

Знак гривні
Знак гривні