Україна здобула статус кандидата на вступ до ЄС

Лідери Європейського Союзу на саміті в Брюсселі затвердили рішення надати Україні та Молдові статус кандидата на вступ.

Про це пише "Європейська правда".

"Угода. Європейська рада щойно вирішила надати статус кандидата в ЄС для України та Молдови. Історичний момент. Сьогодні вирішальний крок на вашому шляху до ЄС. Вітаю Володимира Зеленського та Маю Санду та народи України й Молдови. Наше майбутнє разом", – написав у Twitter президент Європейської ради Шарль Мішель.

Рішення було схвалено на основі рекомендації Європейської комісії, наданої 17 червня.

"Сьогодні вдалий день для Європи. Вітаю президента України Володимира Зеленського, президента Молдови Маю Санду  і прем'єр-міністра Грузії Іраклія Гарібашвілі. Ваші країни є частиною нашої європейської родини. І сьогоднішнє історичне рішення лідерів це підтверджує", – заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

"Так робиться історія. І її робить наше покоління. Це рішення заслужене на Майданах, на фронті, в кабінетах, де велися переговори, адвокатували експерти та змінювалися закони.

Сьогодні ми вирішили записати спільне відеозвернення разом з главою європейської дипломатії Жозепом Боррелем. Ми говоримо однією мовою, мовою сили та єдності: Україна є невід’ємною частиною європейської сім’ї, а її майбутнє — в Європейському Союзі. Тепер це закріплено на папері та висічене в камені", – прокоментував рішення лідерів ЄС міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

євроінтеграція дипломатія україна-єс

Знак гривні
Знак гривні