Верещук не займатиметься обміном полонених. Тепер це робота розвідки та СБУ (Оновлено)

Віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук повідомила, що відтепер питаннями обміну полоненими займатиметься Головне управління розвідки Міністерства оборони та Служба безпеки України.

"Свій функціонал з обміну військовополоненими передаю Головному управлінню розвідки Міноборони.

Відповідні реєстри створено, організаційні питання відпрацьовано, комунікаційні канали налагоджено. Надалі обміни військовополоненими – це спільна робота ГУР та СБУ.

Мінреінтеграції залишається відповідальним за утримання реєстрів військовополонених та роботу з профільними міжнародними організаціями", – зазначила Верещук.

1648893104-741.jpg

Фото: Ірина Верещук

Нагадаємо, що останній обмін полонених відбувся 6 травня, тоді Україна повернула 41 людину. Загалом з 24 лютого 2022 року Ірина Верещук офіційно повідомила про обмін 347 громадян – і військових, і цивільних.

Оновлено (11:30).

Генштаб ЗСУ повідомив, що головою Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими призначено начальника ГУР МО України Кирила Буданова. Відповідне рішення ухвалив Кабінет Міністрів України, затвердивши його постановою від 11 березня 2022 р. № 257.

Основними завданнями Координаційного штабу є:

сбу розвідка війна полонені

Знак гривні
Знак гривні