Російські сили не продемонстрували жодних нових можливостей для проведення кількох успішних одночасних наступів – ISW

Російські війська поки що досягли лише незначних успіхів у наступі на сході України. Про це йдеться у новому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Сили РФ захопили кілька невеликих міст і просунулись до Рубіжного та Попасної.

Росіяни продовжували великі атаки за потужної авіаційної та артилерійської підтримки. Нарощують можливості тилового забезпечення та управління, необхідні для більшого наступу.

Армія Росії не досягла великого прориву і не продемонструвала жодних нових можливостей для проведення кількох успішних одночасних наступів.

"Російські сили досягли значного прогресу проти українських захисників на маріупольському металургійному заводі «Азовсталь» і оголосили про плани провести в місті парад Перемоги 9 травня. Це свідчить про те, що російські сили оголосять про перемогу в Маріуполі не пізніше цієї дати», – вважають аналітики.

Варто додати, що 21 квітня міністр оборони РФ Сєргєй Шойгу доповів Путіну про "звільнення Маріуполя", але потім додав, що у місті залишаються "понад дві тисячі" українських захисників. Також Шойгу додав, що "на завершення операції зі штурму "Азовсталі" потрібно три-чотири дні". Поряд із цим, Путін вирішив відмовитися від штурму заводу й обрав іншу тактику: "не треба лізти в катакомби, треба заблокувати промислову зону в "Азовсталі" так, щоб і муха не пролетіла". А це свідчить про те, що російські війська не можуть легко взяти "Азовсталь".

стратегія росія тактика війна

Знак гривні
Знак гривні