Seeds for Ukraine. Проєкт, який допоможе забезпечити продуктову безпеку

В Україні розпочинає роботу проєкт Seeds for Ukraine, або "Насіння для України". Ідея в тому, щоб дати людям якісне насіння базових культур: зелень, кабачки, горошок, огірки та інше.

Один з авторів проєкту Володимир Кадигроб повідомляє, що насіння не купується, а приймається як гуманітарна допомога. Має бути сертифіковано, в офіційному пакуванні для приватного користування.

Мета організаторів — доставити набори насіння до більше ніж 100 000 сімей протягом цього весняного сезону:
"Ви можете відправити зібране насіння до 20.05, щоб люди встигли їм скористатися цьогоріч (залежно від регіону, культури та техніки вирощування, час посіву може відрізнятись)".

Першими відреагували бізнеси й громади Канади та Нідерландів. Німеччина, Англія, Швейцарія та інші в процесі. Проєкт реалізується спільно з Міністерство закордонних справ України, Київською школою економіки, ініціативою "Сади Перемоги", компанією "Нова пошта".

Організатори закликають до поширення інформації про Seeds for Ukraine: "Будь ласка, поширюйте. Ставайте амбасадорами проєкту. Розповідайте про нього іноземним фермерам, громадам та агрокомпаніям. Більше інформації, плюс постери та прекрасні аватарки на сайті: seeds.kse.ua"

1.jpg

насіння війна аграрії

Знак гривні
Знак гривні