МЗС РФ направило ноту протесту всім країнам, які допомагають Україні зброєю

МЗС РФ підтвердило розсилку низці країн та США ноти протесту через постачання зброї Україні. Цю інформацію підтвердила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова – за її словами аналогічна нота направлена "по всіх країнах".

"Так. У всі країни", – відповіла Захарова на питання, чи відповідає дійсності інформація про ноту, яку Москва направила Вашингтону через постачання озброєнь Україні.

Раніше The Washington Post зумів ознайомитися із текстом офіційної дипломатичної ноти, яку Росія направила Сполученим Штатам.

У ноті йшлося, що постачання Києву озброєнь погіршує ситуацію в Україні й можуть призвести до "непередбачуваних наслідків"

Документ було направлено після того, як президент Байден схвалив розширення об'єму озброєнь, що постачаються Україні. Це пакет на $800 мільйонів, включно зі 155-мм гаубицями, безпілотниками та бронетехнікою, а також додатковими переносними зенітними та протитанковими засобами.

Документ під назвою "Про занепокоєння Росії у зв'язку з масованими постачаннями озброєння та військової техніки київському режиму", написаний російською мовою з наданим перекладом, було направлено до Держдепартаменту посольством Росії у Вашингтоні.

Росія звинуватила союзників у порушенні "жорстких принципів" перекидання озброєнь у зони конфлікту та в ігноруванні "загрози потрапляння високоточної зброї до рук радикальних націоналістів, екстремістів та бандитських формувань в Україні".

погрози війна росія допомога зброя

Знак гривні
Знак гривні