Що кажуть про окупантів у селі під Києвом

У селі Колонщина на трасі Київ – Чоп (приблизно у 20 км від Києва) будинки цілі, шибки на місцях. ТЕКСТИ побували там через кілька днів після деокупації, разом з гуманітарним конвоєм. На вулицях було вже людно, село поверталося до мирного життя.

Село Колонщина вціліло. Але котеджне містечко поблизу, де базувалася армія РФ, розграбоване
Село Колонщина вціліло. Але котеджне містечко поблизу, де базувалася армія РФ, розграбоване

“Були буряти у нас тут — вони нормальні. Вони сказали, що людей трогать не будуть, – розповідає місцева жителька про армію РФ, яка стояла у селі. – Вони попросили нас почепити білі прапори на забор, щоб бачити, де живуть люди, щоб вони не заходили туди й не грабували нас. А саме російські хлопці двоє людей у нас вбили. Хлопчика 15-ти років і дорослого чоловіка, місцевого фермера. Він нам зерно давав. А вони його вбили”.

Жінка також додала, що російські військові розбили й пограбували місцевий магазин, пили та п’яні каталися селом, бігали городами навипередки з автоматами.

А саме російські хлопці двоє людей у нас вбили: 15-річного хлопчика і дорослого чоловіка – фермера

Техніка росіян стояла в лісі за селом, а солдати поселилися в котеджному містечку на околиці.
- Останні 5 днів коли вони тут були, почали мародерити, – розповідають місцеві. – У нас тут є посьолки, будиночки такі маленькі. Винесли все. П’ять днів ми не виходили з будинку взагалі, боялися. Приїжджали вони на своїх бойових машинах, каталися по селу, багато розбитих заборів. У мене теж розбитий забор. Було страшно

ОНОВЛЕНО: 11.04.22 Місцеві, які пережили окупацію в Колонщині, не згодні з такою оцінкою. Ми отримали такий відгук від читачки, яку добре знаємо: "Подивіться, хто ж це так добре жив за бурятів. Які ж вони добрі були в нашому селі? Що нічого не зруйноване, що тільки двох людей вбили росіяни, а не буряти. А те, що наш будинок з танку розстріляли, коли ми в ньому були, а те, що буряти жили в нашому будинку більше ніж 3 тижні й навмисно пошкодили інтер'єр та техніку знищили, що не змогли забрати з собою та зробили із нашого будинку свинарник? А те що Володю, нашого сусіда, вбили, а те, що два будинки зруйнували в котеджному містечку, що поряд з нами? Шукаємо ще й досі мого чоловіка та двох побратимів з ТрО – багато спілкуємося з тими, хто лишився на час окупації. То так – було набагато гарячіше, ніж описано в статті. І загиблих - більше((("

війна армія РФ мародерство злочини РФ російсько-українська війна

Знак гривні
Знак гривні