Росія знищила 6800 житлових будинків в Україні, – Чернишов

Внаслідок російсько-української війни в Україні знищено або пошкоджено близько 6800 житлових будинків, сказав 2 квітня в ефірі єдиного телемарафону міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов, передає liga.net

"Об'єми руйнування катастрофічні. Офіційна інформація збирається Державною службою надзвичайних ситуацій. На сьогодні статистика говорить про те, що близько 6800 житлових будинків зруйновано або пошкоджено окупантами. Це величезна кількість, уявити її в нормальному житті просто неможливо", – сказав Чернишов.

В одному лише Харкові зруйновано понад тисячу об'єктів житлового фонду. Величезна кількість будинків знищені в Чернігові та Маріуполі.

"Існують міжнародні методики оцінки руйнувань. Сьогодні для відновлення базової інфраструктури та базових речей, якими ми маємо зайнятися відразу після завершення війни, нам потрібні десятки мільярдів доларів на перший період. Розвиткова частина і відбудова міст і агломерацій буде передбачати суми, які ми маємо вимірювати в сотнях мільярдів", – сказав Чернишов.

Нагадаємо, 31 березня міністр інфраструктури України Олександр Кубраков заявив, що у Харкові зруйновано майже 1300 житлових багатоповерхових будинків, 70 шкіл, 54 садочки, 16 лікарень. Аналогічного масштабу руйнувань зазнали й інші міста у зоні бойових дій.

"Матимемо можливість переосмислити та перезапустити життєдіяльність постраждалих міст. Досвід війни підтверджує, що проєктування нових будинків має відбуватися вже з укріпленим підземним паркінгом (на кшталт того, як це роблять в Ізраїлі), з використанням енергоощадних технологій", – запевнив Кубраков

війна агресія руйнування харків україна

Знак гривні
Знак гривні