Окупанти зруйнували понад 60 шкіл (ІНФОГРАФІКА)

За офіційними повідомленнями, станом на 19 березня окупанти зруйнували або пошкодили 494 школи. Ми ведемо власну базу руйнувань, і в ній 62 школи (офіційно повідомляється про 69, але у цих повідомленнях немає адрес), в які безпосередньо влучили російські боєприпаси. Варто розрізняти пошкодження і пряме влучання. Від бомби чи ракети, яка знищила будинок, у сусідній школі можуть повилітати шибки, а стіни посікти осколками, – це пошкодження. Звичайно, таких більше. Але наша база теж неповна.

У нас є адреси шкіл, куди окупанти влучили. Всі вони мають характерні форми, за якими їх легко відрізнити від інших споруд. Ми побачили сім типів, які суттєво відрізняються від забудови поруч.

Переплутати школу з чимось іншим доволі складно. Тобто маємо черговий доказ того, що російські війська знищують все без розбору.

table_forms.jpg

Виникає навіть підозра, що по школах вони стріляють умисно, коли в цьому немає жодної військової потреби. Це може бути частиною політики “остаточного розв'язання українського питання”, про яке говорив Путін, коли українську націю спробують максимально винищити, а тих, хто вижив, опустити до темної неосвіченої маси.

Крім форми споруди, більшість шкіл (39 з 62) мають біля себе стадіон, за яким також легко ідентифікувати навчальний заклад з повітря.

stadion_graph.jpg

map_points.jpg

map+bar.jpg

окупанти інфографіка школа руйнування обстріли освіта

Знак гривні
Знак гривні