Глава НАТО заявив, що росія може застосувати хімічну зброю

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що росія може застосувати хімічну зброю після свого вторгнення в Україну і що такий крок буде військовим злочином. Про це заявляє Reuters посилаючись на повідомлення у німецьких виданнях.

«Останніми днями ми чули абсурдні заяви про лабораторії хімічної та біологічної зброї», – цитує Столтенберга Welt am Sonntag, додавши, що Кремль вигадує брехливі приводи, щоб виправдати те, що не можна виправдати.

"Тепер, коли були зроблені ці помилкові твердження, ми повинні зберігати пильність, тому що цілком можливо, що росія сама могла б планувати операції з хімічною зброєю, використовуючи цю брехню… Це було б військовим злочином. ", - цитує Столтенберга.

Він додав, що хоча український народ мужньо протистояв російському вторгненню, найближчі дні, ймовірно, принесуть ще більші труднощі.

Нагадаємо про те, що прес-секретар Білого дому Джен Псакі раніше заявляла, що росія може застосувати хімічну зброю в Україні.

"Тепер, коли Росія зробила ці неправдиві твердження, а Китай, здавалося б, підтримав цю пропаганду, ми всі повинні дивитися на те, щоб Росія могла застосувати хімічну чи біологічну зброю в Україні або створити операцію під фальшивим прапором із її використанням", писала вона. 9 березня

псаки.png

російсько-українська війна зброя злочини

Знак гривні
Знак гривні