Мінфін Ізраїлю не буде платити за запланований ізраїльський польовий госпіталь в Україні

Міністерство фінансів не схвалило фінансування запланованого ізраїльського польового госпіталю для зруйнованої війною України і не має наміру оплачувати рахунок, який, як очікується, сягатиме сотень мільйонів шекелів. Про це пише видання The Times of Israel посилаючись на слова офіційну інформацію чиновників Мінфіну

Раніше, Міністерство охорони здоров’я Ізраїлю оголосило про намір створити польовий госпіталь, а міністр охорони здоров’я Ізраїлю Ніцан Горовіц заявив, що «моральним обов’язком» Ізраїлю є допомога народу України. Нагадаємо, лікарі та медичний персонал уже перебувають в Україні.

Проте джерела в Мінфіну повідомили, що державного фінансування не було і не буде та зазначили, що за загальним правилом, саме Сили оборони Ізраїлю створюють ізраїльські польові госпіталі в інших країнах.

Channel 12 повідомив, що на проект мусили зібрати кошти за допомогою пожертв, і що медичний центр Шеба все ще має рішучість реалізувати проект. У Міністерстві охорони здоров’я заявили, що Ізраїль створить польовий госпіталь в Україні як частину гуманітарної допомоги країні, яка постраждала. Госпіталь, якщо його облаштують, матиме палати для дітей та дорослих, відділення невідкладної допомоги, пологовий зал та клініку первинної медичної допомоги.

«Ми виконуємо свій моральний обов’язок, збільшуємо гуманітарну допомогу та надаємо допомогу українському народу», – йдеться у заяві Горовіца. У МОЗ не уточнили, де в Україні буде розміщена лікарня, але в новинах Channel 12 повідомляли, що вона буде у Львові.

Між тим, громадська телекомпанія Kan повідомила, що медичний центр Іхілов в Тель-Авіві також планує створити польовий госпіталь в Україні, біля кордону з Молдовою та Румунією, проте деталі уточнюються. Як буде фінансуватися проект, у повідомлені не йдеться.

Нагадаємо, Ізраїль уже надіслав 100-тонний пакет гуманітарної допомоги Україні, після початку війни Росією.

ізраїль вторгнення війна допомога

Знак гривні
Знак гривні