Мінфін США розповів деталі санкцій: стосуються, зокрема, й дітей російської еліти

На дітей, як заведено, переписують активи підсанкційні політики.

У Міністерстві фінансів США розповіли, хто потрапив під санкції проти РФ, які нещодавно оголосив президент країни Джо Байден за визнання Росією «Л/ДНР», – передає Громадське.

Так, під санкції потрапили два російських банки: «Внешэкономбанк» («ВЭБ») та «Промсвязьбанк», а також 42 їхні дочірні компанії. «ВЭБ» мають вирішальне значення для залучення інвестицій в Росію, а «Промсвязьбанк» — для фінансування оборонного сектору, зазначають у Мінфіні США.

Байден оголосив першу дозу санкцій проти РФ

Зокрема, санкції передбачають, що ці банки будуть відрізані від фінансової системи США і не зможуть працювати у Штатах, а їхні активи заморозять. Так, США заблокували п’ять російських суден, які належать одній із дочірніх компаній «Промсвязьбанку».

Зазначимо, що «ВЭБ» входить у п’ятірку найбільших фінансових інститутів Росії, а «Промсвязьбанк» — восьмий за величиною банк Росії, що обслуговує близько 70% оборонних контрактів Росії та надає банківські послуги російським військовим.

Також під санкції потрапили члени сімей російської еліти, на яких чиновники переписують свої активи, зокрема:

Крім того, санкції вводяться й проти операцій з суверенним боргом Росії, «відрізаючи Росію від джерел доходу для подальшого вторгнення в Україну». У Мінфіні зазначають, що обмеження торкнуться всіх боргових облігацій, які будуть випущені після 1 березня.

санкції росія ескалація путін сша

Знак гривні
Знак гривні