Російські маріонетки на Донеччині та Луганщині оголосили евакуацію цивільних до Росії

Ватажок підконтрольного Росії угруповання «ЛНР» Леонід Пасічник слідом за колегами з окупованого Донецька 18 лютого закликав жителів виїхати до Росії.

Голова підконтрольного Росії угруповання «ДНР» Денис Пушилін заявив про початок масової евакуації жителів окремих районів Донеччини в Росію. Про це Пушилін повідомив у відеозверненні, опублікованому на його сайті.

За його словами, в ході обстрілів населених пунктів життя і здоров’я мирних жителів може наражатися на загрозу.

Пушилін зазначив, що з 18 лютого організований масовий централізований виїзд населення до Ростовської області Росії. За домовленістю з керівництвом Росії, каже він, у Ростовській області підготовлені місця для приймання та розміщення людей.

«Насамперед евакуації підлягають жінки, діти та люди літнього віку. Керівникам підприємств та установ необхідно організувати виїзд сімей працівників», – йдеться у зверненні Пушиліна.

Ватажок підконтрольного Росії угруповання «ЛНР» Леонід Пасічник слідом за колегами з окупованого Донецька 18 лютого закликав жителів виїхати до Росії, а своїх підлеглих закликав допомогти населенню дістатися до прикордонних пунктів пропуску. Його заяву оприлюднив головний інформаційний ресурс бойовиків, які контролюють Луганськ і частину Луганської області.

За словами Пасічника, Росія «готова забезпечити організований прийом та розміщення на своїй території мешканців ЛНР».

При цьому в останні два дні саме гібридні сили РФ обстрілюють підконтрольну Україні територію:

За різними матеріалами Радіо Свобода

луганщина пропаганда росія ескалація путін кремль донеччина

Знак гривні
Знак гривні