Обстріл дитсадка у Станиці Луганській та розбір фейку про "Кондрашевку" – ФОТО, КАРТА

Уранці російські окупанти відкрили вогонь із важкої артилерії по Станиці Луганській, один зі снарядів влучив у будівлю дитячого садочка. Унаслідок події три людини дістали ураження. Діти не постраждали.

“Сторож, праля та помічниця вихователя отримали контузії. Їх доправили до лікарні, люди перебувають у шоковому стані. Серед дітей поранених і травмованих немає. Бо снаряд влучив у музичну залу, де не проходили заняття”, – повідомив голова Станично-Луганської селищної ВЦА Альберт Зінченко.

Усіх дітей, які відвідують заклад, забрали батьки.

Українська сторона зробила запит на режим “тиші”, але відповіді від окупантів не отримала.

У пресцентрі ООС додали, що окупанти застосували важке артилерійське озброєння.

“Також ушкоджень зазнала й комунальна інфраструктура – половина населеного пункту залишилася без електроживлення. Військовослужбовці операції Об’єднаних сил оперативно евакуювали мирних мешканців в укриття”, – йдеться в повідомленні.

Судячи з гугл-стріт-фото, обстріляно дитсадок-ясла "Казка" №21, ось його місце розташування

Окупанти поширюють фейк, ніби це українська сторона обстріляла дитсадок "у Новій Кондрашовці" / "Новій Кондрашевці" (гугл не знаходить такого населеного пункту, є залізнична станція "Кондрашівська-Нова", але вона розташована у Станиці на підконтрольній Україні території).

Більше про розбір фейку про "Кондрашевку"

Новинарня, УП, Повернись живим

Оновлено. Не тільки Станиця:

Сьогодні, 17 лютого, зранку російські війська здійснили обстріл смт Врубівка.

Обстріл відбувся близько 10:30 ранку.

Унаслідок обстрілу було пошкоджено вікна в ЗОШ смт Врубівка. На момент обстрілу в ЗОШ перебували 30 учнів та 14 персоналу. Наразі частина учнів та працівників школи перебувають у підвальному приміщенні. Решту учнів забрали батьки.

ФОТО ДСНС

росія ескалація луганщина донеччина

Знак гривні
Знак гривні