Адміністрація Facebook після статті ТЕКСТІВ заблокувала десятки псевдоукраїнських спільнот

Десятки Facebook-груп і сторінок, що адмініструвалися з Вірменії, прикидалися українськими та просували зраду і паніку в інтересах російської пропаганди, наразі заблоковано.
Це відбулося після того, як редакція ТЕКСТІВ дослідила діяльність таких спільнот (читайте тут і тут).

На наш запит у компанії Meta (віднедавна нова назва Facebook) повідомили, що дослідили перелік та «вжили заходів».

«Ми видалили сторінки та облікові записи з Вірменії через спам і неавтентичну поведінку, а також заблокували їхні домени, – йдеться в офіційній заяві. – Вони вводили людей в оману щодо походження свого контенту та публікували політичний клікбейт, пов’язаний із поточною ситуацією в Україні, щоб монетизувати увагу людей. Оскільки зловмисні спамери завжди пристосовуються, щоб спробувати грати в наші правила, ми продовжимо моніторинг і вживатимемо відповідних дій, щоб випереджати їх».

Ми також розуміємо, що на зміну заблокованим спільнотам пропагандисти будуть створювати нові й нові, вигадувати нові й нові способи викривлення інформації, сіяти паніку і зраду.
Тому закликаємо усіх користувачів соцмереж зауважувати підозрілу активність і скаржитися на неї адміністрації соцмереж. Як бачимо – це працює.
Принаймні у компанії Meta нас запевнили, що готові реагувати.
«Україна є домом для зростаючого громадянського суспільства, яке включає неурядові організації, дослідників та незалежних журналістів-розслідувачів, які продовжують повідомляти про неправдиву поведінку, – йдеться у відповіді. – Ми вітаємо та заохочуємо такі повідомлення, щоб ми могли переглядати та вживати заходів, якщо поведінка є порушенням.

фейсбук пропаганда росія дезінформація вірменія

Знак гривні
Знак гривні