Антикорупційний суд засудив за хабар суддю Мінаєва до 5,5 років в'язниці з конфіскацією майна

Сьогодні, 4 лютого, судді Вищого антикорупційного суду Віктор Маслов, Леся Федорак, Ігор Строгий оголосили вирок у справі судді Слов'янського міськрайонного суду Донецької області Ігоря Мінаєва в одержанні хабаря.

Про це повідомляє Цензор з посиланням на ЦПК.

"Мінаєв відправляється за ґрати на 5,5 років, у нього конфіскують майно, а також він не може обіймати посаду судді протягом трьох років після відбуття строку покарання", – йдеться у повідомленні.

"Прокуратура стверджує, що суддя Мінаєв 2017 року отримав хабар у розмірі 6 тис. гривень за обіцянку не притягати до відповідальності та закрити справу щодо водія, який керував авто п’яним (ч. 1 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення). До слова, одним із доказів, які хотіли використати адвокати, були відеозаписи із російського ТБ і каналу проросійського політика та блогера Анатолія Шарія. Судді вказали, що обидва ці джерела, за даними СБУ і загальновідомою інформацією, мають зв’язок із проведенням спеціальних інформаційних операцій з метою поширення недостовірної інформації, тому не взяв їх до уваги, оскільки вони з джерел, що не викликають щонайменшої довіри", – розповіли в ЦПК.

"До слова, суддя Мінаєв досі продовжує вершити кривосуддя та приймати рішення іменем України. Все тому, що зашкварена ВРП його не відсторонила, попри обвинувачення у хабарництві. Судова реформа уже почалася, і сподіваємося, що незабаром таких прикладів суддівського свавілля буде меншати", – зазначили в ЦПК.

"4 лютого 2022 року у Вищому антикорупційному суді оголошено вирок судді Слов’янського міськрайонного суду Донеччини, викритого на одержанні 6 тис. гривень неправомірної вигоди від адвоката особи, щодо якої був складений протокол про адміністративне правопорушення за керування автомобілем у стані алкогольного сп'яніння, за уникнення штрафу та позбавлення права керування транспортними засобами його клієнтом. Вироком суду вказаного суддю визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, та призначено покарання у вигляді 5 років 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в судах строком на три роки з конфіскацією майна. Вирок Вищого антикорупційного суду набирає законної сили через 30 днів з дня його проголошення, якщо його не буде оскаржено до Апеляційної палати ВАКС", – заявили в Антикорупційній прокуратурі.

суд корупція кримінал мінаєв

Знак гривні
Знак гривні