Ердоган каже, що Зеленський згоден зустрітися з Путіним в Анкарі

Про це президент Туреччини сказав після свого візиту до Києва.

На запитання журналіста, чи зможе Анкара звести Зеленського та Путіна за одним столом переговорів, Ердоган відповів, що очікує візиту Путіна до Туреччини після повернення з Китаю. З Кремля щодо цього «отримали позитивну реакцію» і наразі погоджують дату, – передає Громадське.

«Ми хочемо провести цю зустріч, щоб на високому рівні зібрати пана Путіна та пана Зеленського. Наша домовленість із паном Зеленським саме у цьому напрямку. Я вважаю, що якщо ми зможемо досягти цього на високому рівні, не знижуючи його, то результат, який ми отримаємо, дасть можливість нової формації в регіоні. Ця надія зародилась у мене під час зустрічі із Зеленським. Сподіваюся, це закінчиться добре», — розповів Ердоган.

Нагадаємо, Ердоган ще в листопаді 2021 року запропонував стати посередником між президентом України Володимиром Зеленським та очільником Росії Володимиром Путіним для «врегулювання кризи у відносинах» країн. Українська сторона тоді підтвердила, що підтримує таку ініціативу президента Туреччини. 

Водночас у Москві неодноразово висували свої вимоги, щоб зустріч відбулася. Так, 4 лютого про них знову нагадав речник Путіна Дмитро Пєсков.

Він сказав, що Кремль не відкидає зустрічі президентів у Туреччині, але щоб вона відбулася, «потрібно виконувати попередні домовленості».

«Ми задоволені, що триває процес консультації на односторонній основі, задоволені, що відбувся довгоочікуваний черговий раунд роботи наших політрадників, але все-таки дивімося тверезо на ситуацію», — сказав Пєсков.

Нагадаємо, Туреччина підтримує територіальну цілісність та суверенітет України й не визнає анексію Криму Росією.

туреччина україна зеленський росія ескалація Ердоган

Знак гривні
Знак гривні