Зберігати спокій і проводити підготовку: рекомендації військових експертів

Вищому політичному керівництву слід забути все інше, припинити вдавати, що нічого не відбувається, і почати фінальну підготовку до можливого гібридного або повномасштабного нападу Росії, спокійно пояснюючи громадянам, що потрібно робити

Українські військові експерти (серед авторів є ексміністр оборони Андрій Загороднюк) написали дуже цікавий і корисний матеріал про сценарії повномасштабного вторгнення Росії. Один із головних висновків: готовими мають бути не лише збройні сили / інші сили оборони та безпеки. Готовими також мають бути громадяни, територіальні громади, бізнес тощо. 

При тому, що Збройні сили України готові надати відсіч ворогу в межах своїх спроможностей, їх не вистачить, щоби зупинити ворога повністю. 

Для кращої готовності потрібно вже зараз здійснювати наступні заходи (з початком бойових дій на них просто не вистачить часу):

Автори пишуть у кінці матеріалу:

Наша психологічна стійкість до операцій, дезінформацій атак та нападів – це ключове.

І нарешті, перед зовнішньою загрозою, в дусі нещодавнього Дня Соборності – важливо і потрібно відкласти з’ясування внутрішньополітичних відносин та стати в один стрій на захист України, її суверенітету та державності. Сьогодні бути разом важливіше, ніж кожному бути по-своєму правим. 

Сильна, рішуча, зосереджена країна зі спокійним та проінформованим населенням, згуртованим суспільством, міцними силами оборони та безпеки, що системно та впевнено готується до відбиття ворога – непереможна.

росія україна напад підготовка

Знак гривні
Знак гривні