На ВСЕ майно Порошенка накладено арешт

Сам Порошенко раніше переніс своє повернення в Україну з "першої половини січня" на "другу половину січня".

Петро Порошенко, фото Дмитра Ларіна
Петро Порошенко, фото Дмитра Ларіна

Печерський районний суд Києва ухвалив рішення про накладання арешту на все майно п’ятого президента та лідера "Європейської солідарності" Петра Порошенка у справі про державну зраду.

Відповідну ухвалу суду було оголошено під час судового засідання у четвер.

Джерела у команді Порошенка розповіли УП, що арештовано всі земельні ділянки, що йому належать, юридичні особи (банк, заводи тощо), які з ним пов‘язані, все нерухоме майно, включаючи будинок у Козині, арештовані банківські рахунки та корпоративні частки.

Наразі є можливість на апеляцію, однак оприлюднення повного тексту ухвали суду перенесли аж на 14 січня.

Адвокат Порошенка назвав це переслідуванням, замовленням Офісу президента.

6 січня сам Порошенко заявив, що не зможе повернутися до України у першій половині січня, як повідомляв раніше – натомість планує прибути 17 січня.

"Наступний тиждень – з 10 по 15 січня – працюватиму в Європі над захистом України від російської агресії та підтримкою демократії в нашій країні.

17 січня я, як і обіцяв, повернуся до Києва,  аби з’явитися у суді та провести зустріч із Генеральним прокурором, користуючись правом народного депутата на невідкладний прийом".

До сьогодні Порошенко неодноразово повідомляв, що приїде в першій половині місяця.

За матеріалами УП

Зазначимо, що 85% ТОВ "Українського кондитерського холдингу", відомого як "Рошен", належить компанії з Нідерландів, яку заснував Порошенко. На щастя рішення українських судів на цю територію не поширюється.

порошенко суд

Знак гривні
Знак гривні