З Києва до Львова ходитиме двоповерховий поїзд (ФОТО)

Укрзалізниця запускає двоповерховий електропоїзд Skoda з Києва до Львова. Перший рейс стартував 30 грудня, повідомляє перевізник. На маршрут вийде один із двох наявних поїздів.

Вагони двоповерхового поїзда обладнали розетками з USB-роз’ємами для кожного пасажира, сповивальними столиками, пандусами та місцями для перевезення людей з інвалідністю, тримачами для велосипедів, системами відеоспостереження, кондиціювання, вентиляції, пожежної сигналізації та пожежогасіння, вакуумними туалетами, – пише Хмарочос.

Укрзалізниця закупила два електропоїзди Skoda EJ675 City Elephant у 2012 році до проведення чемпіонату Європи з футболу Євро-2012. Вже в липні 2019-го поїзди потребували капітального ремонту.

УЗ оголосила тендер на капремонт двох двоповерхових потягів Skoda за 160 млн грн. Їх мали відремонтувати до кінця 2020 року.

Такі поїзди курсують електрифікованими ділянками на постійному та змінному струмі. Електропоїзд складається із шести двоповерхових вагонів та має 636 місць. Корпус виконаний зі спеціального алюмінію. Потяг розганяється до 160 кілометрів на годину.

київ залізниця Львів

Знак гривні
Знак гривні