Російський суд оприлюднив ще один доказ того, що на окупованих територіях на Сході України перебувають російські війська. Багато російських військ

У справі про хабарництво у Ростовській області зафіксовано декілька дуже цікавих фактів

Справа про те, як один із керівників приватного підприємства, що постачало харчові продукти у військові частини РФ, давав хабарі керівникові військової санітарної служби для того, щоб той не звертав увагу на погану якість харчів.

В одному місці рішення можна дізнатися про те, що харчування призначено для "військовослужбовців РФ, що перебувають на бойовому чергуванні в ДНР та ЛНР". Тобто військові РФ перебувають на "бойовому чергуванні" на окупованій території України.

В іншому місці йдеться про те, що "харчування призначалося для постачання у військові частини збройних сил РФ, що дислокуються на території ДНР та ЛНР ". Тобто на окупованій території України дислокуються військові частини РФ.

Однак, напевне, найцікавішим фрагментом є той, де йдеться про кількість. Виявилося, що "постачання продовольства в ДНР і ЛНР здійснювалися зі складу, періодичність постачань один раз на два тижні. Колона формувалася більш ніж з 70 машин вантажністю близько 40 тонн та загальним обсягом понад 1300 тонн. В асортимент продовольства входили борошно, консерви, свіжі овочі. Сумарна вартість продовольства на одне постачання становила понад 130 млн рублів". (Від редакції: ціна приблизно відповідає реальним цінам на вказані продукти, однак розмір вантажу для однієї вантажівки дуже великий, зазвичай фура з причепом перевозить до 25 тон - ред.)

На кордоні з вантажівок знімали номери, і далі по окупованій території їх супроводжували військові з частин РФ, що "дислокуються" в ОРДіЛО.

Тобто на добу завозилось більше ніж 90 тонн лише борошна, консервації та свіжих овочів. Це кількість, розрахована на декілька десятків тисяч людей. Отже, з усього написаного вище можна зробити висновок, що на бойовому чергуванні в окупованих територіях Донецької та Луганської областей перебуває декілька десятків тисяч військових Російської Федерації.

Схожі цифри вже неодноразово озвучували наша розвідка та військові керівники. Однак це, здається, вперше, коли вони були зафіксовані в офіційному документі з Росії. Звинуваченого засудили на 5 років колонії.

Подивитися повний текст рішення

росія війна документ суд

Знак гривні
Знак гривні