Українські військові використовували Javelin під час ведення бою (ФОТО)

Україна має право захищатися так, як вважає за потрібне – з використанням Javelin або Bayraktar, або іншої зброї, яка є на балансі ЗСУ.

Про використання Javelin на своїй сторінці в фейсбуку повідомив нардеп СН, голова підкомітету з питань оборонної промисловості та технічної модернізації Ігор Копитін, передає Цензор.

"Днями поширилась інформація щодо того, що в зоні ООС використали протитанковий ракетний комплекс Javelin. Так, це правда. Наші воїни використали його під час ведення бою. Поки не маю права розголошувати, де це відбулося і під час яких обставин, але скажу наступне – попереджаючи будь-які подальші заяви й маніпуляції щодо того "чи може Україна захищатись, чи це не заборонено": так, може. Ми маємо право на захист своєї землі. Саме так, як вважаємо за потрібне – з використанням Javelin або Bayraktar, або іншої зброї, яка є на балансі ЗСУ. Бо ми захищаємо власну державу", – заявив "слуга народу".

"До речі, ми вже мали розмову з нашими американськими партнерами щодо використання Javelin. Дійшли у діалозі з ними до такої ж самої думки, яку я окреслив вище. Друзі, Україна вистоїть у цій боротьбі, знаєте чому? Бо правда за нами", – резюмував він.

війна луганщина сша армія зброя донеччина

Знак гривні
Знак гривні