Євросоюзу доведеться обирати між російським газом та захистом України – Джонсон

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що європейські країни мають зробити вибір між залежністю від російського газу та захистом України.

Як передає Укрінформ, про це він заявив, виступаючи на бенкеті у лорд-мера Лондона 15 листопада.

«Ми сподіваємося, що наші друзі можуть усвідомити, що незабаром чекає вибір між тим, щоб ще більше залежати від російських вуглеводнів у нових гігантських трубопроводах та захистом України разом із відстоюванням миру та стабільності, дозвольте мені так сказати», – заявив Джонсон.

Прем'єр-міністр припустив, що президент Росії Володимир Путін може обмежити постачання з трубопроводів, що проходять через Східну Європу, якщо європейські країни відстоюватимуть наміри захистити Україну.

Джонсон також зазначив, що «коли ми говоримо, що підтримуємо суверенітет і цілісність України, це не тому, що ми хочемо бути ворогами Росії, і не тому, що хочемо якимось чином ізолювати цю велику країну», а тому, що «у нас є відданість демократії та свободі, які зараз поширені на величезних масах європейського континенту».

Франція теж за нас

Макрон у розмові з Путіним наголосив, що Франція готова захищати територіальну цілісність України.

Телефонна розмова тривала 1 год. 45 хв, повідомляє  у понеділок, 15 листопада, французьке видання L’Orient-Le Jour з посиланням на пресслужбу президента Франції.

Зазначається, що Макрон висловив Путіну сильне занепокоєння та готовність захищати територіальну цілісність України через розгортання на українському кордоні російських військ.

агресія росія україна франція британія газ

Знак гривні
Знак гривні