Вперше за три місяці виписали з лікарень більше, ніж госпіталізували з Covid

В Україні вперше за три місяці виписок із лікарень більше, ніж госпіталізацій. Це є першим позитивним сигналом, що пік захворюваності на COVID-19 минає.

Про це повідомив на брифінгу 15 листопада міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, – передає Громадське.

Він зазначив, що за останній тиждень зафіксували на 6% менше нових випадків коронавірусу, ніж тижнем раніше.

12345.jpg

Нові випадки: інфографіка Financial Times за українськими офіційними даними

«За останній тиждень кількість госпіталізацій до "ковідних" лікарень зменшилася на 13%. Вперше за останні 3 місяці середньодобова кількість виписок з "ковідних" лікарень переважає щодо кількості госпіталізованих. До лікарень госпіталізують у середньому на 7% менше пацієнтів, ніж виписують», — зазначає Ляшко.

Каже, що стабілізація рівня госпіталізацій є першим позитивним сигналом проходження піку захворюваності й початку розвантаження медичної системи України.

Але наголошує, що до повної перемоги над цією хвилею ще далеко.

«Кількість випадків захворювання та рівні госпіталізації перебувають на досить великих значеннях. Тому потрібно продовжувати нарощення темпів вакцинації та дотримуватися карантинних обмежень», — наголошують у МОЗ.

9 листопада експерти Київської школи економіки повідомляли, що ситуація з новими випадками коронавірусу та госпіталізаціями почала стабілізуватися.

Однак кількість смертей від ускладнень ще зростатиме один або два тижні, оскільки смертність є "відкладеним" показником – після чого експерти очікували стабілізації.

Нові смерті: інфографіка Financial Times за українськими офіційними даними
Нові смерті: інфографіка Financial Times за українськими офіційними даними

інфографіка україна пандемія коронавірус графік дня

Знак гривні
Знак гривні