Кличко заявляє, що зростає захворюваність на Covid серед дітей, тож школи лишаться на зумі

Міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що у лікарнях столиці перебуває рекордна кількість дітей із підозрою або підтвердженим COVID-19. Також зростає кількість інфікувань серед дітей, тож школи залишаються на дистанційному навчанні.

Про це він заявив на брифінгу 10 листопада, — передає Громадське.

За минулу добу COVID-19 підтвердили у 1 740 людей, зокрема у 109 дітей від двох місяців до 17 років.

Кличко зазначив, що станом на зараз у столичних лікарнях перебувають 85 дітей із підозрою чи підтвердженим діагнозом, із них четверо — у реанімаціях. За його словами, це найбільша кількість госпіталізованих дітей у Києві з початку пандемії.

«Загалом же заповненість ліжок у медзакладах міста сьогодні — 73%. А в окремих лікарнях — 99-100%. 85% госпіталізованих потребують кисневої підтримки. Ліжок із киснем заповнено понад 70%», — заявив мер.

За словами Кличка, саме через збільшення кількості хворих дітей у Києві принаймні на тиждень (до 25 листопада) продовжується дистанційне навчання у школах. За парти не повертаються навіть учні молодших класів.

З 1 листопада у столиці запровадили «червону» зону, яка передбачає посилення карантину, але з бонусами для вакцинованих.

абзац коронавірус пандемія школа

Знак гривні
Знак гривні