Новий рекорд. За смертністю ми перевершили США

833 людини померли від Covid за добу в Україні. Це знову рекорд за весь час від початку пандемії. Попередній максимум – 793 випадки – був зафіксований 6 листопада (за п’ятницю 5 листопада).

Летальних випадків за минулу добу найбільше зареєстрували у Донецькій (89), Сумській (67) і Полтавській (64) областях, у Києві (53), Хмельницькій (46), Дніпропетровській (45), Запорізькій (44) та Миколаївській (43) областях, – передає УП.

За весь час пандемії в Україні коронавірус виявили у 3 107 489 осіб, із них 2 537 565 осіб одужали, а 73 390 хворих померли.

Більше, ніж у США

З усього світу за добовою смертністю від коронавірусу лідирують Росія, Україна і США.

За добовою смертністю від коронавірусу в Європі лідирують Росія, Україна, Болгарія.

7ddc412-selektorna-narada-zelemskogo.jpg

Фото пресслужби Офісу президента

Прем’єр Шмигаль під час селекторної наради повідомив, що тенденція до збільшення кількості хворих на Covid-19 зберігається: минулого тижня на піку захворюваності було виявлено 27,3 тисячі нових випадків за добу, а загальна кількість нових хворих зберігається два тижні поспіль на рівні 152 тисяч осіб.

Однак, за словами Шмигаля, можна говорити про деяку стабілізацію за показником госпіталізацій: 34,5 тисячі минулого тижня – та 34,3 тисячі тижнем раніше.

Нині 17 областей України перебувають у "червоній" зоні епідемічної небезпеки. 

У Херсонській області динаміка дещо покращується, що може дати змогу регіону одним із перших вийти з "червоної" зони.

У Києві зберігається тенденція до зростання кількості хворих на коронавірус. 

Голова МОЗ сказав, що нині Україна переживає пік пандемії, який багато країн уже пройшли.

Ляшко наголосив на важливості вакцинації, адже понад 95% госпіталізованих із Covid-19 – не щеплені проти коронавірусу. У таких громадян тяжчий перебіг хвороби й серед них більший відсоток смертей внаслідок її ускладнень. 

Міністр охорони здоров’я доповів, що загалом в Україні вже вакциновано 11,5 млн громадян, з них 8 млн осіб – двома дозами. 

В останні вихідні було зафіксоване зменшення кількості проведених щеплень у низці областей, серед яких Житомирська та Одеська. Нині проводиться перевірка та з’ясовуються причини, чому в цих регіонах не працювали окремі пункти щеплення.

Міністр також запевнив у відсутності дефіциту кисню в медзакладах, де лікують хворих на коронавірус. 

абзац світ україна пандемія коронавірус

Знак гривні
Знак гривні