Корабель 6-го флоту ВМС США Mount Whitney увійшов до акваторії Чорного моря

Авіація союзників НАТО разом із літаками F-15E ВПС США в межах повітряно-морського співробітництва супроводжувала корабель ВМС США Mount Whitney під час його походу в акваторію Чорного моря.

Про це інформує пресслужба повітряних військ НАТО, – передає АрміяІнформ.

В операції брали участь американські винищувачі F-15E Strike Eagles, які базуються в Румунії та Болгарії в рамках навчань Castle Forge.

«Багатонаціональні повітряно-морські місії демонструють здатність НАТО формувати об’єднані сили для швидкого реагування», – сказав командувач повітряних сил союзників генерал Джефф Харрігіан та додав, що «літаки AEW союзників забезпечили контроль та підтримку силами НАТО у повітрі, надавши екіпажам та командирам можливість ефективно реагувати на будь-які потенційні загрози».

«Такий контроль над повітряним та морським простором забезпечує свободу навігації у міжнародних повітряних та водних просторах. Чорне море є найважливішим водним шляхом для морської торгівлі та стабільності у всій Європі. Літаки та кораблі Альянсу регулярно працюють у Чорному морі, взаємодіючи з союзними країнами, включно з Болгарією, Румунією та Туреччиною, а також з такими партнерами, як Україна та Грузія», –  йдеться в повідомленні.

«Маунт Вітні» (англ. USS Mount Whitney (LCC/JCC 20)) — другий командний корабель типу «Блю Рідж», флагманський корабель 6-го флоту США.

флот сша

Знак гривні
Знак гривні