У Львові знову черги за вакциною. У місті ввели карантин, простіший для щеплених (ФОТО)

У Львові з понеділка починають діяти додаткові карантинні обмеження, які можуть ще більше посилити з 1 листопада.

Черга до пункту вакцинації в одному з львівських торгових центрів. Фото Романа Матиса. "Пару тижнів назад в динаміках торгового центру практично благали відвідувачів вакцинуватися, бо пункти вакцинації тупо простоювали. Тепер тут такі черги в кількасот метрів", - коментує він свою фотографію у ФБ.

Які умови:

За словами мера міста Андрія Садового, школярі міста йдуть на двотижневі канікули до 1 листопада. Це ж стосується установ позашкільної освіти, зокрема музичних шкіл.

Бібліотеки працюватимуть тільки на видачу книг.

Крім того, прийнято рішення заборонити масові заходи, окрім тих, в яких учасники і організатори мають сертифікат вакцинації або негативний ПЛР-тест, зроблений за 72 години і раніше до початку заходу.

Театри, музеї, кінотеатри, галереї, філармонія, органний зал працюватимуть тільки для відвідувачів з сертифікатом вакцинації або негативним ПЛР-тестом. Кількість відвідувачів – не більш як 50% від загального числа місць.

Об'єктам торгівлі, перукарням, салонам краси та ТРЦ дозволять працювати за умови вакцинації персоналу або наявності негативних ПЛР-тестів. Заповнюваність не може перевищувати половини від площ.

Установи громадського харчування зможуть працювати до 23:00 за умови повної вакцинації персоналу або негативних ПЛР-тестів. Заповненість – до 50% від площ, не більше 4 осіб за столиком.

Цікаво, що зразу з'явилися й черги на вакцинацію:

5.jpg

Раптом стало треба, або трохи про ментальність

Подальше посилення

Садовий попередив, що якщо протягом двох тижнів ситуація не стабілізується, то з 1 листопада установи громадського харчування зможуть відвідувати лише вакциновані або громадяни з негативним ПЛР-тестом.

Він додав, що спортзали, готелі та хостели працюватимуть на таких самих умовах – повна вакцинація персоналу і наявність ПЛР-тесту. При цьому заповнюваність спортзалів не може перевищувати 50%.

Попередньо

З 18 жовтня в Запоріжжі встановлюється "червоний" рівень епідемічної небезпеки та вводиться посилений карантин.

Запорізька, Одеська, Донецька та Дніпропетровська область із 18 жовтня переходять у "червону" зону.

З 15 жовтня Херсонська область перейшла у "червону" зону епідемічної небезпеки через темпи поширення COVID-19.

Українська правда

пандемія локдаун вакцинація Львів

Знак гривні
Знак гривні