Щойно створений новітній урбан-парк на ВДНГ затопило через грозу (ФОТО)

Парк уже збудували, але-от системи стоків та зливову каналізацію планують завершити до вересня. Тим часом:

Постійна проблема підтоплень

Після сильної зливи вночі 30 серпня на спортивних майданчиках нового Урбан-парку на ВДНГ залишилося чимало дощової води. Фото опублікувала місцева жителька Любов Фоміна у фейсбук-групі «Сусіди. Голосіїв», - передає Хмарочос.

Вона риторично поцікавилася, чи не шкодить вода конструкціям та покриттю.

Пресслужба Виставкового центру наголосила, що зараз парк працює у тестовому режимі й усі локації допрацьовуються щодня.

Спершу - відкрили, потім - доопрацьовуємо

«Системи стоків та зливова каналізація у проєкті передбачені, вони в процесі налаштування, з урахуванням фактичних обсягів опадів та формування стоків. До 1 вересня роботи по цій частині будуть завершені, й вода навіть у разі сильних злив так накопичуватися не буде», – повідомили у ВДНГ.

Від Текстів зазначимо, що в умовах кліматичних змін водостоки впринципі не здатні відводити всю воду від сильних ливнів, тому, наприклад мерія Лондона рекомендує у публічних місцях, як-от площі створювати більше "дощових садів", тобто ділянок на якій росте рослинність і в які після дощу стікається вода.

Нагадаємо, перше вересня - завтра.

Урбан-парк – частину спортивного кластеру ВДНГ – відкрили днями. Тут є скейт-парк, зони для стритболу, стритденсу, паркуру тощо. Ця локація відкрита цілодобово, доступ до неї безкоштовний.

київ погода клімат курйоз природа

Знак гривні
Знак гривні