Киянин розділив квартиру на сім "смарт" на продаж

Курйоз, але факт. На Куренівці в Києві власник однієї п’ятикімнатної квартири перебудував її на сім маленьких й виставив кожну на продаж.

Ілюстрація, яка найкраще сюди підходить - "Рукавичка", малюнок Аґрафки
Ілюстрація, яка найкраще сюди підходить - "Рукавичка", малюнок Аґрафки

Відео ТСН, текст Хмарочоса:

Дворівнева квартира на дев’ятому поверсі площею 130 квадратних метрів розташована в багатоповерховому ЖК на вулиці Данченка 28б. Новобудова ще навіть не повністю заселена - але самопальні «смарт-квартири» вже виставлено на продаж. 25-метрова коштує 57 тисяч доларів.

Розголосу ця ситуація отримала, коли з подрібненої квартири затопили сусіда поверхом нижче. Той прийшов поговорити з власником і виявив, що власника знайти неможливо.

Замість квартири 188, яка має бути за планом поверхів, за даними реєстру нерухомого майна – вже сім окремих помешкань, 188а, 188б, 188в тощо.

Будівельні норми передбачають обов’язкову наявність санвузла у кожній квартирі, але і переносити мокрі зони заборонено. Розглянувши схему квартири, сусіди побачили, що щонайменше до двох із цих мініквартир доведеться прокладати каналізаційні труби.

Голова ОСББ прийшла вручити власнику квартири припис про підтоплення. У квартирі йде ремонт і далі порога робітники не пускають. Жителі планують звертатися до суду.

Офіційно квартирою володіє товариство з обмеженою відповідальністю, зареєстроване за адресою житлового будинку, де запевняють, що тут немає ніякої фірми. Директор ТОВ офіційно живе за іншою адресою, консьєржка якої повідомила, що не знає господаря, а квартира здається в оренду молодим хлопцям з Єгипту.

Як зауважує експерт з житлової політики Павло Федорів, законодавство України не розрізняє житло як інвестицію та житло як дах над головою. Зокрема, через фактичну відсутність оподаткування житла у власності, нерухомість стає найвигіднішим активом. Така ситуація лише погіршує житлову кризу.

абзац будівництво курйоз київ

Знак гривні
Знак гривні