Штучне м'ясо з грибів і на смак, і за текстурою не відрізниш від справжнього
Міцелій грибів можна зробити таким, щоб він нагадував будь-який вид м'яса на вибір.
Про це йдеться в матеріалі South China Morning Post (Гонконг).
Американський стартап Meati Foods створює з грибів сосиски, стейки, вирізки, філе курки - все на вигляд і за текстурою ідентичне натуральним продуктам. Але це екологічне, етичне м'ясо.
Люди дуже легко можуть пристосувати міцелій до своїх потреб. Його вже використовують як заміну пластику, шкіри, для утеплення приміщень, для обгортання крихких предметів при перевезенні.
А тепер і як "м'ясо". На фото - "курятина". Якщо не казати, що вона несправжня - можна й не відрізнити:
Дедалі більше людей відмовляються від м'яса з екологічних та етичних міркувань. На заході вже з'являються окремі "веганські" бренди, й Meati планує стати одним із них.