Інвестиційна компанія Vanguard Group пропонує співробітникам $1 тис. за вакцинацію. А їхній конкурент BlackRock не пускає нещеплених у офіси

Дедалі більше великих компаній ухвалюють принципові рішення про те, як організувати роботу офісів після літнього сезону відпусток – з урахуванням ситуації з поширенням коронавірусу та темпами вакцинації. Google та Facebook вирішили не допускати невакцинованих співробітників на робочі місця. Натомість Vanguard Group, одна з найбільших інвестиційних компаній світу, обрала більш альтруїстичний підхід – платити за вакцинацію

вакц1.JPG

У Vanguard заплатять тисячу доларів співробітникам, які до жовтня завершать курс щеплень, – повідомляє Блумберг з посиланням на обізнану особу. Пропозиція стосується всіх, хто може довести, що вакцинувався, – навіть тих, що зробили щеплення ще до того, як були ініційовані виплати. За словами речника компанії, у такий спосіб вона винагородить працівників, які витратили час на захист себе, своїх колег та своїх громад.

Раніше цього року Vanguard ухвалила перехід до гібридної моделі організації праці. Більшості персоналу дозволено працювати віддалено у понеділок та п’ятницю.

Натомість конкурент Vanguard, інвесткомпанія BlackRock, у питаннях вакцинації співробітників дотримується принципу канчука, а не пряника. Невакцинованим працівникам із червня заборонено заходити до американських офісів компанії. Усіх співробітників зобов’язали повідомити про те, чи отримали вони щеплення і чи збираються це робити. Імовірно, що після збору цих даних відбудуться певні адміністративні або кадрові рішення щодо людей, які не бажають вакцинуватися.

сша вакцинація

Знак гривні
Знак гривні