Україна повертається до звичайної липневої погоди

Україна повертається до звичайних липневих показників температури

Спекотна температура повітря змінилася помірною, такою вона й залишиться до понеділка. Україна повертається до майже нормальних літніх показників температури. Погоду у п'ятницю й вихідні визначить атмосферний фронт із північної Атлантики, буде сухо та вітряно. Північний вітер приніс у четвер холодне повітря в Україну та збив температуру на кілька градусів.

За прогнозом Sinoptik.ua, дощів практично не буде ніде на території країни, можуть пройти тільки невеличкі локальні дощі у неділю у Сумській області та в понеділок у Чернівецькій області.

Температура води у Чорному морі біля Одеси +22 °С, в Азовському морі біля Бердянська – до +28 °С.

Значне зниження температури повітря та вітер – біда для метеочутливих людей. При вітрі судини відразу дають сигнал – болить голова, може бути відчуття закладеності вух. У вітряні дні потрібно обов'язково стежити за рівнем артеріального тиску. Несприятлива погода може також провокувати порушення сну, дратівливість. До того ж 24 липня – повний місяць, який теж часто впливає на психоемоційний стан людини.

На заході України 23–26 липня температура повітря ідеальна для літа: +23...+27 °С. Буде сухо та переважно сонячно. У вихідні вітер ослабне. А на початку тижня південно-східний вітер посилиться до 4 м/сек.

У високогір'ї Карпат у п'ятницю та суботу – холодні ночі, до +11 °С, вдень теж доволі прохолодно – до +16 °С. У неділю та понеділок вдень потеплішає до +20 °С, вночі до +12 °С.

На півдні та сході країни у п'ятницю від +24 °С до +28 °С. Протягом вихідних температура повітря буде підвищуватися й до понеділка досягне +30...+32 °С градуси – відмінна пляжна погода для відпочивальників при теплому морі та невеликій хмарності. У п'ятницю та суботу буде дути помірний північний вітер.

Найбільш прохолодною областю у центральній частині країни 23–26 липня стане Вінницька – до понеділка максимальна денна температура +23 °С. На початку наступного тижня буде сонячно, до +26 °С. В інших областях центральної України вдень +26...+29 °С, переважно ясно, сухо. Ночі прохолодні +16...+18 °С.

У північній Україні незначна хмарність, температура вдень +24...+27 °С, в суботу буде дути помірний вітер західних напрямків.

У Києві 23–26 липня стійка тепла погода, +25...+26 °С, хмарність невелика, вітер слабкий до помірного, опади не очікуються. Комфортний сон забезпечить температура повітря вночі +17...+19 °С.

24 липня атмосфера подбала про нас, створила чудові умови для святкування Міжнародного дня турботи про себе (International Self-Care Day).

природа україна погода

Знак гривні
Знак гривні