Чому проукраїнські конгресмени вимагають змінити дату візиту Зеленського до Білого дому

У Конгресі США звернулись до Білого дому з проханням змінити дату візиту Володимира Зеленського до Вашингтона.

Про це українській службі “Голосу Америки” розповіла конгресвумен Марсі Каптур, співголова Групи підтримки України у Конгресі.

Канікули Конгресу

Напередодні в Білому домі оголосили, що чекають українського президента у Вашингтоні 30 серпня. Але в цей час Конгрес США буде на канікулах, які триватимуть з 7 серпня по 20 вересня, що ускладнює планування зустрічей з конгресменами та сенаторами.

“Мені не подобається такий час взагалі”, – сказала Марсі Каптур. “Ми надіслали листи президенту [Джо Байдену], закликаючи, щоб цю дату змінили – для того, щоб члени Конгресу були тут у Вашингтоні в один час. Я сподіваюсь, що президент це розгляне. Я знаю, що він дуже зайнятий – це перший рік його адміністрації. Але змінити дату не так складно – і дозволити нам провести належний діалог з українським президентом”.

Напередодні обрану дату візиту Зеленського розкритикував також сенатор Тед Круз.

Капітуляція за "Північним потоком-2"

“Президент Зеленський не зможе залучити членів Конгресу, які на двопартійній основі протистоять капітуляції Байдена перед Путіним щодо "Північного потоку-2". Мабуть, просто збіг”, – написав сенатор у Twitter.

Своєю чергою Володимир Зеленський сказав, що очікує на “змістовну та плідну” зустріч із Джо Байденом 30 серпня.

В Офісі українського президента додали, що незабаром Вашингтон відвідає керівник Офісу президента Андрій Єрмак та міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба – для того, щоб обговорити змістове наповнення візиту Зеленського до США.

зеленський путін сша байден газ

Знак гривні
Знак гривні